Onderhoud gas- en mazoutketels van alle merken met officieel attest

 

De CV-ketel

Om een goede en correcte werking van je verwarmingsinstallatie te garanderen is het essentieel de cv-ketel goed te onderhouden. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je ketel minder gaat renderen en zelfs schadelijke gevolgen kan hebben voor je gezondheid. Bovendien ben je ook niet verzekerd bij brand als de cv-installatie niet gekeurd is.

 

Onderhoudsbeurten bij verschillende verwarmingsketels

Centrale verwarming onderhouden

De grondigheid en werkwijze van een onderhoud verschillen naargelang het type installatie en brandstof. In onderstaand artikel vind je een overzicht van de verplichtingen en werkwijzen naargelang het type van verwarmingsketel.

Om geen enkele reinigingsbeurt meer te vergeten is het ook mogelijk een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is vaak goedkoper en je wordt zelf op de hoogte gebracht wanneer de installatie gekeurd moet worden.

 

Het onderhoud van een verwarmingsketel kost tussen € 130 en € 160 (excl. BTW). Is de woning ouder dan tien jaar, dan kun je profiteren van het verlaagde BTW-tarief van 6%. Voor een vrijblijvende prijs op maat kan je gebruikmaken van onze online offerteservice. Deze dienst is volledig vrijblijvend; je aanvraag wordt doorgestuurd naar verschillende erkende specialisten.

Wetgeving keuring CV-ketels op gas

Gasketels moeten in Vlaanderen verplicht gekeurd worden om de 2 jaar. In Wallonië en Brussel is dit om de drie jaar. De onderhoudsbeurt moet steeds gebeuren door een erkend technicus die je een reinigings- en verbrandingsattest voorlegt. Heb je een open aardgasketel, dan moet ook de schoorsteen geveegd worden tijdens het tweejaarlijks onderhoud. Op het moment dat je cv-ketel op gas meer dan 15 jaar gebruikt wordt, moet er ook een verwarmingsaudit van de installatie gebeuren.

Duurtijd: +/- 1 uur
Prijs: € 130 excl. BTW – afhankelijk van onderhoudswerken
Wat keuren: brander schoonmaken – gasdruk meten – waakvlam controleren – drukval controleren

 

Wetgeving keuring CV-ketels op stookolie

Een cv-installatie op stookolie moet jaarlijks gekeurd worden door een erkend technicus vloeibare brandstof. Na het onderhoud krijg je steeds een reinigings- en verbrandingsattest.

Duurtijd: +/- 1,5 uur
Prijs: € 160 excl. BTW – afhankelijk van onderhoudswerken.